Variacions per a piano i veu # 3

Posem per cas que un pianista puja unes escales en el mateix moment que una contaire les baixa. Posem per cas que un conte troba una cançó a l’ascensor. Diguem que un piano i una veu creuen mirades de balcó a balcó.

Es tracta d’un espectacle de narració oral i música per a públic adult, inspirat en contes d’autors contemporanis. El fil conductor de la sessió el constitueixen algunes de les vivències pròpies de la narradora i la música composada pel Daniel Alegret, entre d’altres.

Intèrprets: Patricia McGill, narració i cant; Daniel Alegret, piano.

Idiomes: Castellà o català.

Durada: 50 60 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: es tracta duna sessió per a qualsevol tipus despais, que necessita equip de so, micròfon i piano acústic (en cas de no tenir-ne, nosaltres aportaríem el piano i lequip de so cal avisar-; si hi hagués piano acústic, ens aniria bé conèixer lestat dafinació i conservació de linstrument).

Mirades amb retorn

Mirades llençades al buit, perdudes i retrobades. Mirades d’adéu, de consol i desconsolades. Mirades que fugiren en un batre d’ulls cap al veí, o restaren quietes al centre exacte d’una enorme panxa. Eco de mirades que no hi són. Veu i paraules. Mirades que conten.

Espectacle de narració oral per a públic adult, inspirat en contes d’autors contemporanis.

Intèrpret: Patricia McGill, narració.

Idioma: Castellà o català.

Durada: 45 – 60 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: es tracta d’una sessió per a qualsevol tipus d’espais; no es necessita equip de so tret que la sala sigui molt gran o que tingui dificultats acústiques.

Clau de conte

La narradora Patrícia McGill i el Grup Virdung us ofereixen un espectacle de narració oral i música per a públic familiar, en el qual les històries estan embastades per un fil argumental al voltant de la música i els instruments, experimentant la paraula i la música com a vehicles d’expressió i comunicació complementaris. És una sessió pensada per a un espai íntim amb el propòsit de comunicar un missatge petit: un instrument porta a l’altre com una paraula porta a la següent. Els intèrprets han escollit algunes de les seves músiques preferides de l’època del Renaixement i contes populars de diversos origens. La idea original es porta a terme actualment al Museu de la Música de Barcelona sota el nom de Contàbile, i va sorgir a l’entorn de la valuosa col·lecció d’instruments del museu.

Intèrprets: Patrícia McGill, narració; Alfred Fernàndez, viola de mà i llaüt (http://web.me.com/alfredvihuela); Joan Izquierdo, flautes de bec (http://www.joanizquierdo.com).

Idioma: Castellà o català.

Durada: 50 – 60 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: es tracta d’una sessió per a un espai íntim i un nombre de públic adequat al so dels instruments i la veu sense amplificar.

Rebombori (paraula catalana que significa: xivarri, xafarnat, esvalot, aldarull, arremorament, avalot, renou, borrombori…)

Contes d’animals, de bruixes, de prínceps i princeses, i de gent com tu i com jo, que ens faran riure o plorar, cridar o jugar, cantar o potser ballar…

Espectacle de contes per a públic familiar.

Intèrprets: Patricia McGill, narració.

Idioma: Castellà o català.

Durada: 45 60 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: es tracta duna sessió per a qualsevol tipus despais. Només caldrà equip de só si les condicions acústiques del local no són les òptimes.

Contes a la cassola

Salpebrem, remenem, afegim la ratlladura, li donem un toc de gràcia i tastem amb la punta del dit. Mmmm… Vet aquí el nen que ens menjarem, vet aquí el “pam de nas” de botifarra i l’olla amb un forat i el pastís que ja és menjat… Vet aquí el conte que és contat.

Contes tradicionals per a tots els públics.

Intèrpret: Patricia McGill, narració.

Idioma: Castellà, català o anglès.

Durada: 45 60 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: es tracta duna sessió per a qualsevol tipus despais. Només caldrà equip de só si les condicions acústiques del local no són les òptimes.

Contes d’aqui a la lluna

Tastar la lluna, veure com neix una papallona i dir “t’estimo” en mil històries petites que van d’aquí a la lluna. Contes amb il·lustració, amb objectes i de viva veu per als més menuts.

Es tracta d’una sessió de narració oral de contes per a nens i nenes d’un a tres anys acompanyats de mares o pares, avis o àvies…

Intèrpret: Patricia McGill, narració.

Idioma: Castellà, català o anglès.

Durada: 30 – 45 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: Es tracta d’una sessió de caire íntim que no es podrà fer amb equip de so. Cal que l’espai sigui còmode, càlid. El nombre ideal d’infants és de 15 amb els seus acompanyants.

El corral dels Grimm

La nena pica i pica la font,

el pagès pica i pica el bou,

pica la puça i pica el poll.

Com piquen tots plegats?

Avui una banya, demà un bon plat;

aquí un paper, o un vidre trencat.

La puça ha saltat,

camina i camina, d’aquí al corral,

remena i remena, d’aquí a la ciutat.

Una sessió de contes i percussió en la que música i paraula aporten elements diferenciats i complementaris a les històries. Els contes, dels germans Grimm, majoritàriament d’animals, es presenten en versions catalanes adaptades.

Contes per a nens i nenes d’entre 3 i 8 anys i els seus acompanyants.

Intèrprets: Patricia McGill, narració, i Fani Fortet, percussió.

Idioma: Català.

Durada: 45 – 60 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: es tracta d’una sessió pensada per a un nombre reduït o com a mínim limitat d’assistents (entre 15 i 25 persones), prescindirem de micròfon i ens situarem com més a prop del públic, millor. Volem que aquesta sigui una trobada íntima.

Les paraules tussen i ballen

i de vegades callen

o es barallen

Activitat lúdica d’escolta i participació sobre la literatura infantil i juvenil, per a la descoberta de les parts més apassionants de les històries i de les múltiples connexions amb d’altres relats. Un bitllet a qui sap on, via llibres.

Pensat per a infants i joves, de 4 a 18 anys, i també per a públic familiar.

Narració i conducció: Patricia McGill i Ignasi Potrony.

Idioma: Català o castellà.

Durada: 50 – 75 minuts.

Requisits tècnics de la sessió: es tracta d’una sessió per a qualsevol tipus d’espais. Només caldrà equip de só si les condicions acústiques del local no són les òptimes.

Anuncios